DEKLE NA VLAKU

DEKLE NA VLAKU

VSTOPNICE

Rachel Watson (Emily Blunt), ki si skuša opomoči po nedavni ločitvi in nekako zapolniti svoje prazne dni, se vsak delovnik z vlakom prevaža z Manhattna in nazaj, molče zreč skozi okno. Sleherno jutro in sleherni večer obuja spomine na dom – mimo katerega pelje njen vlak – v katerem je nekoč živela s svojim zdaj nekdanjim možem Tomom (Justin Theroux), ki tam zdaj živi z novo soprogo Anno (Rebecca Ferguson) in njunim otročičkom.

Da se zamoti in pozabi, kako ima njeno življenje čedalje manj pomena, se Rachel osredotoči na prebivalce še ene hiše na poti, na ulici Beckett št. 15, nekaj hiš naprej od njenega nekdanjega doma. Na tem naslovu – ne zavedajoč se, da ju hrepeneče opazuje popolna neznanka – na videz popolni zakonski par Megan (Haley Bennett) in Scott (Luke Evans) živita svoje predmestno življenje.

Med krepkimi požirki alkohola, ki je postal njen stalni spremljevalec, Rachel več mesecev krade poglede na prelepo Megan in postavnega Scotta, kako pred oknom srkata jutranji kavo in se ob večerih brezbrižno smejita na svoji verandi, pri tem pa si zamišlja, v kako idealnem svetu bržkone živita. Na videz brezskrbna žena je slika tistega, kar si je Rachel trudila biti v zakonu s Tomom; v zakonu, ki ga nikakor ne more pustiti za seboj.

Nekega dne je na poti v mesto Rachel priča dogodku na dvorišču opazovanega zakonskega para, ki jo pretrese do kosti. Kmalu zatem Megan izgine in je domnevno mrtva. Rachel policiji pove, kaj je videla – oziroma kaj misli, da je videla. Toda ali sploh lahko verjame tistemu, kar misli, da je videla, ali pa je v zločin preveč vpletena tudi sama? Ko voajerka prestopi nevarno mejo med zaskrbljenostjo in obsedenostjo, bo bodisi našla morilca… ali pa odkrila, da ima na rokah nedolžno kri.

Naslov v izvirniku: The Girl on the Train
V kinu od: 06.10.2016
Dolžina filma: 122 minut
Država / Letnik: USA/2016
Filmski žanr: Triler
Igralci: Emily Blunt, Rebecca Ferguson, Haley Bennett, Justin Theroux
Režija: Tate Taylor
Distributer: Blitz film & video distribution d.o.o.

Galerija