Pr’ Hostar

Pr' Hostar

VSTOPNICE

»Za devetimi gorami in tremi cipresami leži majhna vasica in v njej hotel, kjer ostri so jeziki in prepovedani dotiki.« – serija Pr'Hostar

Slovenski mojstri satire so se v svojem prvem celovečernem filmu osredotočili na hudomušno predstavitev boja malega človeka proti pogoltni oblasti in požrešnim posameznikom. Zgodbo malih ljudi velikih src so umestili na gorenjsko podeželje, v propadajoč hotel, kjer moči merijo izkoriščevalski direktor in muhasto osebje.

Preko likov, zaposlenih v hotelu Pr'Hostar, so ustvarjalci prikazali vsakodnevne frustracije navadnih delavcev, ki so podvrženi raznovrstnim zahtevam in kapricam nadrejenih. Tako je svojeglavo osebje postalo necenzuriran glas ljudstva. In čeprav so tudi hotelski uslužbenci pri izpolnjevanju svojega poslanstva lahko malce kruti, so predvsem resnični in človeški, s čimer se bodo gledalci zlahka poistovetili.

Pod scenarij za film, ki je nastajal skoraj leto dni, se podpisujeta Goran Hrvaćanin in Dejan Krupić, režisersko taktirko pa je prevzel Luka Marčetič, avtor serij Dan ljubezni in V dvoje. Kar se igralske zasedbe tiče, se lahko nadejamo ponovnega druženja z vsemi že poznanimi liki iz serije Pr'Hostar, obenem pa nas bodo razveselili tudi novi karakterji in posebni gostje.

Naslov v izvirniku: Pr' Hostar
V kinu od: 27.10.2016
Dolžina filma: 121 min
Država / Letnik: SVN/2016
Filmski žanr: Komedija, Satira
Igralci: Dejan Krupić, Goran Hrvaćanin, Igor Kešina, Miha Brajnik, Mateja Terseglav
Režija: Luka Marčetić
Distributer: Karantanija Cinemas d.o.o.

Galerija