PREDPREMIERNE PROJEKCIJE FILMA PERO

  • Vpisana dne 06.10.2023 ob 09:50
PREDPREMIERNE PROJEKCIJE FILMA PERO

V MOJKINO Kranj prihaja niz predpremiernih projekcij celovečernega filma Pero, s katerimi se bomo na velikem platnu poklonili pokojnemu igralcu Petru Musevskemu.

Film Pero je biografski portret pokojnega igralca Petra Musevskega v režiji Damjana Kozoleta. Svetovno premiero je doživel na mednarodnem filmskem festivalu v Rotterdamu, sedaj pa svojo kinematografsko pot začenja v Kranju. Tam, kjer smo ljudje Perota vzeli za svojega, medtem ko smo ga skozi leta občudovali v nepozabnih vlogah na odru Prešernovega Gledališča Kranj.

Tokrat Pero prihaja na filmsko platno našega novega mestnega kina MOJKINO Kranj, kjer bomo gostili niz predpremiernih projekcij. Prva se bo odvila v torek, 10. oktobra, na Svetovni dan duševnega zdravja.

Niz predpremiernih projekcij:

- Torek, 10. oktober, ob 20.00
- Sreda, 11. oktober, ob 19.00
- Četrtek, 12. oktober, ob 20.45
- Petek, 13. oktober, ob 20.30
- Sobota, 14. oktober, ob 18.00
- Nedelja, 15. oktober, ob 19.45
- Ponedeljek, 16. oktober, ob 20.00


Film na redne sporede kinematografov sicer prihaja 18. oktobra, Kranjčanke in Kranjčani pa si ga boste lahko v mestnem kinu MOJKINO Kranj ogledali že prej.

NAKUP VSTOPNIC www.mojkino.si/Pero

 

O FILMU:

“Vse, kar sem posnel, se mi je potem zgodilo v resničnem življenju.” – Peter Musevski

Ustvarjalci film Pero opisujejo kot poklon življenju, karieri in strahovom Petra Musevskega (1965 – 2020). Gre za presunljiv film, ki združuje dokumentarno in igrano formo, skozi to pa odpira univerzalne teme žalovanja in spopadanja oziroma sprijaznjenja z izgubo. Kozole je z igralcem skupaj posnel sedem filmov, konec leta 2019 pa sta začela pripravljati nov film o Petru in njegovih strahovih. Žal nista posnela niti enega kadra, saj si je marca 2020 Musevski vzel življenje.

»Najprej sem se odločil, da tega filma ne bo. Vendar sem čutil potrebo, da ga vseeno posnamem. Da se z njim poslovim od Perota. Med nastajanjem filma sem spoznaval, da to ni samo film o Perotu, ampak tudi film o meni in o nas in da ne odhaja samo prijatelj, ampak izginjata tudi družba in svet, v katera smo verjeli.« – Damjan Kozole